KES installeren bovenop KSWS

De procedure voor het installeren van Kaspersky Endpoint Security voor Windows op servers is dezelfde als voor werkstations. Als de server zich in de Core Mode bevindt, kunt u het programma installeren via de opdrachtregel.

Alvorens de installatie begint, controleert Kaspersky Endpoint Security (KES) of er andere Kaspersky-programma's op de computer zijn geïnstalleerd. Als Kaspersky Security voor Windows Server op de computer is geïnstalleerd, detecteert KES de set KSWS-componenten die is geïnstalleerd en selecteert dezelfde componenten voor installatie. KSWS-instellingen en -taken worden niet gemigreerd wanneer Kaspersky Endpoint Security voor Windows is geïnstalleerd.

Voordat u KES installeert, is het aanbevolen om de KSWS-wachtwoordbeveiliging uit te schakelen. Na het migreren van KSWS naar KES moet u wachtwoordbeveiliging inschakelen in de programma-instellingen.

Minimale softwarevereisten voor het migreren van KSWS-componenten:

De correspondentie van KSWS- en KES-componenten wordt hieronder vermeld. KES-componenten die KSWS niet heeft, worden als volgt geïnstalleerd:

U kunt de lijst van geïnstalleerde onderdelen controleren in het gedeelte Beveiliging van de programma-interface, met de opdracht status of in de Kaspersky Security Center-console in computereigenschappen. U kunt later de selectie van programmaonderdelen wijzigen met de taak Programmaonderdelen wijzigen.

Correspondentie van Kaspersky Security voor Windows Server en Kaspersky Endpoint Security voor Windows componenten

Onderdeel Kaspersky Security voor Windows Server.

Onderdeel Kaspersky Endpoint Security voor Windows

Basisfunctionaliteit

Programmakernel en scantaken

Logboekinspectie

Logboekinspectie

Apparaatcontrole

Apparaatcontrole

Firewallbeheer

(niet ondersteund)

KSWS Firewall-functies worden uitgevoerd door de firewall op systeemniveau.

Bestandsintegriteitsmonitor

Bestandsintegriteitsmonitor

Exploit-preventie

Exploit-preventie

Systeemvakpictogram

(niet ondersteund)

U kunt gebruikersinteractie configureren in de instellingen programma-interface.

Integratie met Kaspersky Security Center

Netwerkagent-connector

Endpoint Agent

Endpoint Agent

Network Threat Protection

Network Threat Protection

Anti-cryptor

Gedragsdetectie

Anti-Cryptor voor NetApp

(niet ondersteund)

Verkeersbeveiliging

Web Threat Protection

Mail Threat Protection

Webcontrole

Scannen op aanvraag

Programmakernel en scantaken

ICAP-netwerkopslagbeveiliging

(niet ondersteund)

Beveiliging van netwerkopslag wordt geleverd door andere programmacomponenten, bijvoorbeeld Network Threat Protection.

RPC-netwerkopslagbeveiliging

(niet ondersteund)

Beveiliging van netwerkopslag wordt geleverd door andere programmacomponenten, bijvoorbeeld Network Threat Protection.

Realtime bestandsbeveiliging

File Threat Protection

Scriptbewaking

(niet ondersteund)

Script Monitoring wordt afgehandeld door andere onderdelen, bijvoorbeeld AMSI-bescherming.

KSN-gebruik

Kaspersky Security Network

Startbesturing van toepassingen

Programmacontrole

Prestatiemeters

(niet ondersteund)